Bosphorale – Kempinski Dessert of the Year 2013

Autor: Dominik Baránek | 7.5.2013 o 1:41 | (upravené 7.5.2013 o 2:07) Karma článku: 6,16 | Prečítané:  1655x

Ak pôjdete okolo akéhokoľvek hotela zo siete Kempinski a máte chuť na niečo sladké k vašej káve, skúste vojsť dnu a ochutnajte Bosphorale. O čom vlastne píšem? O dezerte roka vo svete Kempinski.

začiatku bolo 51 receptov z 51 hotelov okolo celého sveta. Hlavnou ingredienciou mala byť čokoláda. Šéfkuchári poslali to najlepšie čo mali. Do finále, ktoré sa konalo v hotely, ktorý je označovaný ako jedna z vlajkových lodí spoločnosti – Kempinski Grand Hotel des Bains St. Moritz vo Švajčiarsku postúpilo 5 najlepších dezertov. Finále sa odohralo počas stretnutia šéfkuchárov, Food and Beverage Manažérov a Somelierov zo siete Kempinski pod názvom European Gourmet Summit. Práve týchto 80 ľudí hodnotilo najlepšie dezerty v slepej degustácií, takže nevedeli odkiaľ dezert pochádza. Spomedzi všetkých jasne vyhral dezert nesúci názov Bosphorale.

cn_image_0.size.ciragan-palace-kempinski-istanbul-istanbul-turkey-107506-1.jpg

Executive Chef and Master Chocolatier William McCarrick pracujúci pre Çırağan Palace Kempinski Istanbul je tým človekom, ktorí stojí za Bosphorale. Vyštudoval na Academy of Culinary Arts v New Jersey a následne prišiel do Európy, aby zdokonalil svoje umenie pod vedením tých najlepších v jeho odvetví. Nasledoval presun do Číny. Tam pracoval ako Executive Pastry Chef v hoteloch Ritz-Carlton, Shangri-La a Hyatt. Po čase sa opäť vrátil na starý kontinent a začal pracovať v Londýne v Harrods. V živote už dosiahol a získal veľa cien v Anglicku, Dubaji, Malajzii, Philadephii...

william_mccarrick_ciragan_palace_kempinskiyi_pasta_cennetine_donusturdu_h1010.jpg

Bosphorale je kombinácia Valrhona čokolády v kombinácii so sušenými marhuľami s tureckého mesta Kayseri, ktoré sú infiuzovane (obohatene) pomarančom a čajom Earl Grey s Bergamuntom z pobrežia Turecka.

153044871.jpg

Bosphorale bol vytvorený z miestnych Tureckých ingrediencií so zameraním na tradície krajiny. Turecko má silný vzťah k dezertom a taktiež k pitiu čaju. Veľmi sa mi páči myšlienka pána McCarricka v tomto dezerte. Veď práve ponúknuť šálku čaju je prejavom pohostenia a priateľstva. Taký je Bosphorale – Kempinski Dessert of the year 2013.

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

SVET

Všade sú míny, dávajte pozor, kam šliapete. Oslobodzovanie Mosulu potrvá

Islamský štát nemá veľkú šancu ubrániť svoje najväčšie mesto. Zároveň nemá kam ujsť a civilistov berie ako rukojemníkov.

EKONOMIKA

Rumuni aj Bulhari sú na tom s dôchodkami lepšie ako Slováci

Oveľa lepšie vyhliadky má Česko, Poľsko, Maďarsko, Rumunsko a Bulharsko.

KOMENTÁRE

Dráždenie čínskeho draka

Donald Trump si už stihol pohnevať Peking. Zrejme to nebolo nedorozumenie.


Už ste čítali?